Business, Give away, Tools

Give away: Uren & Financiën registratietool voor zelfstandig ondernemers

Als fre⁠elancer vind ik het soms lastig om overzicht te houden in m’n beschikbare tijd. Ik heb voor mezelf een x-aantal uur per maand dat ik wil besteden aan werk en zonder een goede registratie ga ik daar al gauw overheen. Daarnaast vind ik het fijn om een forecast te hebben over de inkomsten van de komende maanden. Dat geeft rust in m’n hoofd en zorgt ervoor dat ik iedere maand weet of ik aan m’n minimaal gewenste inkomen zit. Daarom heb ik een Uren & Financiën spreadsheet gemaakt en die kan jij nu gratis downloaden! Lees hieronder hoe het werkt.

Opdrachtenregistratie

In de opdrachten tab kan je alle (potentiële) opdrachten noteren. Je selecteert de klant, noteert de opdracht, geeft het een start en einddatum en vult de verdiensten in. Dit kan d.m.v. het aantal uren x het uurloon, of door alleen de uren en een totaalbedrag in te vullen. Je vinkt aan of de opdracht al definitief is en 

Urenoverzicht

Hier worden per maand de uren geregistreerd die je hebt opgegeven in de opdrachten tab. Geef aan hoeveel uur je per maand wilt werken en de tool rekent automatisch uit hoeveel ruimte je nog hebt per maand. Ook is er nog een tabje uren per opdrachtgever waarbij je per maand en per jaar kan zien hoeveel uur je voor een specifieke opdrachtgever gewerkt hebt.

Let op; De spreadsheet staat vol met formules die ervoor zorgen dat alles automatisch wordt geupdate. Wanneer je columns of rijen verwijderd/leeg maakt, dan kan het niet meer goed werken. Verwijder dus alleen teksten in de invulvakken door dubbel te klikken in een column en het gedeelte dat weg moet te deleten met de backspace toets.

freebie

Gratis downloaden

Vul onderstaande informatie in en ontvang de uren & financiën tool direct in je inbox.

Vragen?

Neem contact op

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag op weg.

Laatste blog
0
    Je winkelmandje is leeg