Business, Website

Heb je nou echt een website nodig? Of volstaat social media ook?

Social media is een krachtig medium om je bedrijf te laten groeien. Maar is het ook geschikt als vervanging voor je website? Je hebt wellicht een succesvol Instagram of Facebook account waarmee je je klanten bereikt en het is redelijk eenvoudig op te zetten. Toch kan een website een erg fijne uitkomst zijn t.o.v. je social accounts. Ik vertel je waarom.

1. Je hebt zelf de regie in handen

De algoritmes van social media, either you hate them or you love them. Hoe dan ook is het geen gegeven dat alles wat je posts ook bij al je volgers terecht komt. Zonde als je een mooi nieuw product hebt toegevoegd aan je assortiment en je klanten deze post net missen en je bericht daarna ondersneeuwt in je timeline. Op een website heb je zelf de regie in handen met wat je eruit wilt laten springen waardoor je het bezoekers een stuk makkelijker kan maken om jouw nieuwste items te vinden.

2. Het bespaart tijd

Als je alleen maar je producten en of dienstverlening verkoopt d.m.v. een DM, dan verzeil je al gauw in een inbox vol met vragen en heen en weer gechat. Op je website kan je veel voorkomende vragen alvast beantwoorden met behulp van een FAQ en wanneer je producten verkoopt kan je met een webshop alle praktische informatie zoals bijv. custom design en contactgegevens afvangen. Plus het voordeel dat alles geautomatiseerd kan worden. Zie hierover mijn blogpost over hoe je tijd kan besparen met je website.

3. Het creëert vertrouwen

Hoe mooi en up to date je social media accounts ook zijn, uiteindelijk zorgt een professionele website waar alles samenkomt en waar klanten meer informatie kunnen vinden voor vertrouwen. En vertrouwen is er nou eenmaal nodig om van je bezoekers klanten te maken.

Benieuwd hoe je van je website een converterende salesmachine kan maken? Lees dan vooral m’n vorige blogpost.

Vragen?

Neem contact op

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag op weg.

Laatste blog
0
    Je winkelmandje is leeg