Branding, Tips & tricks

Luxe branding voor een klein budget

Heb jij er ook altijd last van dat de dingen die je mooi vindt meestal ver boven je budget zitten? Dat gave visitekaartje dat je voorbij zag komen op Pinterest, of die bijzondere flyers.

Je wilt het allemaal, maar vaak komt bij bijzonder drukwerk ook een bijzondere prijs kijken. De prijs per stuk wordt pas interessant bij hele hoge oplages, terwijl je hoogstens 100 visitekaartjes nodig hebt. En om daar nou 3 euro per stuk voor te betalen… Dan denk je wel twee keer na voordat je er 1 aan iemand weggeeft! Toch zijn er wat kleine trucjes die niet veel geld hoeven te kosten maar jouw branding toch net wat unieker maakt dan de standaard visitekaartjes van Vistaprint. Ik geef hieronder enkele tips en linkjes waar je het kan bestellen. Let wel op: Dit zijn enkel de prijzen voor het laten drukken zonder de eventuele ontwerpkosten van het visitekaartje.

Spot uv folie

drukkosten voor 100 visitekaartjes: €38,00 (ex. btw)

Met spot uv folie breng je op een gedeelte van bijvoorbeeld je visitekaartje een kleine glans aan. In het voorbeeld hieronder is er spot uv aangebracht op het logo. Wanneer je de achtergrond in dezelfde kleur doet als het logo geeft dit een bijzonder effect.

  • De visitekaartjes kun je bestellen bij Drukwerkdeal.
  • 100 flyers A5 > €59,00 bestel je hier.


Soms is een hogere oplage niet veel duurder, bekijk vooral even de staffelprijzen.

Goud, koper & rosé-goud folie

drukkosten voor 100 visitekaartjes: €51,00 (ex. btw)

Er zijn verschillende manieren om je visitekaartjes af te werken, maar een hele populaire is natuurlijk met goudfolie (of koper, zilver of rosé goud). Als je het echt in je visitekaartje laat drukken dan gaat de prijs wel omhoog, maar er zijn tegenwoordig online drukkers die het erop drukken. Je hebt dan een licht reliëf. Dit is een goedkopere techniek maar geeft een (bijna) net zo mooi effect.

  • Te bestellen bij Drukzo.nl.
  • 100 flyers A5 > €68,00 bestel je hier.

Metallic papier

drukkosten voor 100 visitekaartjes: €18,00 (ex. btw)

Een andere creatieve manier om je visitekaartje te laten opvallen is met metallic papier. Het papier heeft dan een gouden, zilveren, of parelmoer-kleurige ondergrond. Hier wordt het ontwerp overheen gedrukt. De delen die je leeg laat zijn dan in de metallic-kleur. Het enige nadeel dat er is, is dat je hier geen lichte kleuren op kan drukken. Dan komt het metallic erdoorheen.

  • Te bestellen bij Drukzo.nl.
  • 100 flyers A5 > €38,00 bestel je hier.

bestanden aanleveren

Deze unieke branding vergt wel een andere aanlevering van de bestanden bij de drukker. Deze moeten opgemaakt worden in een designprogramma zoals bijv. Illustrator of InDesign. Lees bij de omschrijving van de drukker de eisen wanneer je dit zelf gaat doen of besteed het uit aan een grafisch vormgever.

Online drukkerij of een ambachtelijke drukker

Ondanks dat de prijs heel interessant is, kleven er soms ook wel wat nadelen aan een online drukkerij. Wanneer je het budget hebt, zal ik dan ook altijd aanraden om bijzonder drukwerk zoals hierboven door een ambachtelijke drukker te laten maken. Hieronder vind je enkele voor- en nadelen van zowel een online drukker als een ambachtelijke drukker.

Laat ik eerst even de definitie online drukkerij en ambachtelijke drukkerij uitleggen. Een online drukkerij is een drukker met een grote online webshop aan drukwerk. Vaak hebben ze grote fabrieken in het oosten van Europa waar alles gedrukt wordt. Door de grote orders doen ze aan massaproductie en kunnen ze de prijs vaak laag houden. Een ambachtelijke drukker drukt het in z’n eigen drukkerij. Hier vind je vaak nog het echte ouderwetse vakmanschap (met de bijbehorende passie voor het vak).

Online drukkerij

Voordelen

Nadelen

Ambachtelijke drukkerij

Voordelen

Nadelen

Vragen?

Neem contact op

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag op weg.

Laatste blog
0
    Je winkelmandje is leeg